Lettergrootte

U kunt de lettergrootte van websites als volgt wijzigen:

  • Voor Pc:
    • Wilt u een grotere letter? Druk op de toets Ctrl, en terwijl u deze ingedrukt houdt, drukt u op de toets +. U kunt ook het scrollwieltje van uw muis naar boven bewegen terwijl u op de Ctrl-toets drukt.
    • Wilt u een kleinere letter? Druk op de toets Ctrl, en terwijl u deze ingedrukt houdt, drukt u op de toets -. U kunt ook het scrollwieltje van uw muis naar beneden bewegen terwijl u op de Ctrl-toets drukt.
  • Voor Mac:
    • In plaats van de Ctrl toets gebruikt u de Command of option toets (verschilt per browser)

Probusclub Rura et Mosa

Verslag Probus bijeenkomst 2 september 2014

(foto's Steef Stevens tenzij anders vermeld)

De Probus bijeenkomst werd gehouden bij het Probuslid Mariska Dirkx.

 

Zij heeft samen met haar man, de beeldhouwer Dick van Wijk, een woonhuis met galerie in het voormalige atelier van Joep Nicolas, de beroemde Roermondse glazenier en kunstschilder. In het Cuypershuis in Roermond is heden een expositie van Joep Nicolas (1897-1972) . Mariska heeft hieraan twee exposities gekoppeld. Een in haar eigen atelier, over Joep Nicolas en een leerling van hem Gisèle D’Ailly- van Waterschoot van der Gracht met als titel: 'In de voetsporen van Joep Nicolas'


  

De tweede expositie in de Kruisgang van het voormalige Karthuizerklooster, heeft als thema eigentijdse glaskunst. De leden van de Probus, met hun partners, werden in het fraaie historische complex van Mariska en Dick gastvrij ontvangen met koffie en vlaai. Beiden gaven zij vervolgens een rondleiding door het voormalig atelier met de expositie van Joep Nicolas en vertelden over de geschiedenis van het atelier.


 

 
                                                Foto Nico de Pree  

                                     Foto Nico de Pree                                                                                                                                                                 

Vervolgens liepen we naar de Kruisgang en bewonderden daar de expositie van eigentijdse glaskunst. Prachtige, zeer gevarieerde stukken van internationale glaskunstenaars, gaven een fraai overzicht van de hedendaagse glaskunst.

   

   

 
                                    Foto Nico de Pree
                         Foto Nico de Pree   
  

                                                                                                                                                                                                 

Ook fragmenten van een recente glasvondst in Roermond zijn er te bezichtigen.

De bijeenkomst werd afgesloten met een zonnige lunch op onze vaste lokatie: Kasteel 'Heysterum'. Het was een zeer geslaagde en geanimeerde dag, uitstekend georganiseerd door de programma commissie. 

 

Terug naar CategorieŽn Excursie Nicolas 2014